Vegán receptek, kozmetikumok, érdekességek

Vegán receptek

Vegán receptek

Kuszkusz

2015. október 07. - NZH

 

Szóval, mikor először hallottam a kuszkuszról az első reakcióm az volt, hogy biztosdrága,biztosnemfinom. Igen, hát fő az optimizmus.   Aztán mivel aktívan -mikorhogy,höhö- diétázom és az bizony uncsi tud lenni, gondoltam kipróbálom, mikor szembejött velem a boltban. Meglepve tapasztaltam, hogy nagyjából 700-800 Ft/kg körül mozog az ára nekem meg egy napra 150 gramm több mint elég, és jónak találtam, így vettem. Ezt a lírai kezdetet váratlan fordulat követi, ugyanis mondom oké, ráguglizok hogy egyem ezt meg. Ötször -minimum!- olvastam el az elkészítését. Szóval, 1 bögre kuszkuszhoz kell 1 bögre forró/meleg víz.  Összeöntjük, lefedjük, pár perc, kész. Az első sokk után, a rendkívül bonyolult recept alapján elkészítettem és a kedvencem lett. ♥ 

Elég nagy előny már az elkészítése is, DE további jó tulajdonsága, hogy alacsony a glikémiás indexe, mivel durumbúzából készült. Ez azt jelenti, hogy a benne lévő szénhidrát szépen egyenletesen szívódik fel, kerül a véráramba és kerül felhasználásra. Így kevés az esélye, hogy zsírrá alakuljon és a jóllakottság érzésével ajándékoz meg minket órákig. 

Fogyasztható sósan zöldségekkel, édesen gyümölcsökkel, növényi tejjel tejbegrízfélének stb 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csimborasszo.blog.hu/api/trackback/id/tr947894662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pobeda 2015.10.07. 18:17:33

Pár hónapja próbáltam. Ízlett.

NZH 2015.10.07. 18:24:58

@pobeda: Szuper, örülök :)
süti beállítások módosítása