Kacérkodom a nyersevéssel, szerintem pár hónap és áttérek rá, de addig is próbálgatom a recepteket.
R E C E P T
1 darab nagyobb tök
2 bögre datolya
1 bögre dió
1 bögre kesudió
2 banán
fahéj
édesítőszer
kevés víz
E L K É S Z Í T É S E
Első réteg: Kesudiót és datolyát beáztatjuk pár órát. Majd az aprítógépbe szépen összemixeljük őket a dióval. Ilyen nyomkodható, formázható masszát kell kapjuk. Ezt a masszát benyomkodjuk egy kerek kapcsos tortaformába.
Második réteg: A tököt meghámozzuk (igen, nyersen ehető a tök, nagyon finom), majd kockákra vágjuk és a banánokkal, kevés fahéjjal és édesítőszerrel az aprítóban/turmixban masszává turmixoljuk. Ezt a második réteget is beleöntjük a formába, 1-2 óra fagyasztóban való raboskodása után pedig szépen vágható, fogyasztható.