Régóta szemeztem már a kölessel, ezen belül is a kölesfasírttal. Így egy nap, mikor körülnéztem a konyhában, "Jajj, mit egyek?!" felkiáltással, rápillantottam a kölesre ami életem egyik legjobb döntése volt...
Miért a köles?
Nem szoktam wikipédiát és guglit játszani, de leírom, hogy a köles rendkívül egészséges, olcsó és finom. Igen, ez lehetséges. :> Nem ölsz vele állatot, értékes tápanyagot juttatsz a szervezetedbe, és olyanra fűszerezed, amilyenre akarod.
R E C E P T
- 125 gramm köles
- só, fűszerek
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 60 gramm zabpehelyliszt
- tojáshelyettesítő
A kölest sós vízben megfőzöd kb 16 perc alatt, mikor már puha (dobozon rajta van részletesen) akkor kiszeded, megvárod míg kihűl. Belekevered a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, akármilyen fűszert, a tojáshelyettesítőt és kb 60 gramm zabpehelylisztet. (Még el is gondolkodom épp itt, hogy komolyan csak ennyi?!) Aztán vizes kézzel golyókat formáztam belőle és kisütöttem kókuszzsírban. Isteni finom lett :) Sült brokkolival ettem ♥