Vegán receptek, kozmetikumok, érdekességek

Vegán receptek

Vegán receptek

A köles

Készítsünk fasírtot (:

2015. augusztus 16. - NZH

Régóta szemeztem már a kölessel, ezen belül is a kölesfasírttal. Így egy nap, mikor körülnéztem a konyhában, "Jajj, mit egyek?!" felkiáltással, rápillantottam a kölesre ami életem egyik legjobb döntése volt...

 

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/cf/b8/70/cfb870f3d96fc3fd7b2fe70e8d942371.jpg

Miért a köles?

Nem szoktam wikipédiát és guglit játszani, de leírom, hogy a köles rendkívül egészséges, olcsó és finom. Igen, ez lehetséges. :> Nem ölsz vele állatot, értékes tápanyagot juttatsz a szervezetedbe, és olyanra fűszerezed, amilyenre akarod.

        R E C E P T

 

  • 125 gramm köles
  • só, fűszerek
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 gramm zabpehelyliszt
  • tojáshelyettesítő

A kölest sós vízben megfőzöd kb 16 perc alatt, mikor már puha (dobozon rajta van részletesen) akkor kiszeded, megvárod míg kihűl. Belekevered a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, akármilyen fűszert, a tojáshelyettesítőt és kb 60 gramm zabpehelylisztet. (Még el is gondolkodom épp itt, hogy komolyan csak ennyi?!) Aztán vizes kézzel golyókat formáztam belőle és kisütöttem kókuszzsírban. Isteni finom lett :) Sült brokkolival ettem ♥

11903706_10206447890510068_4068578405004442049_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csimborasszo.blog.hu/api/trackback/id/tr87710538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása